Welke crème past bij mijn huid?

By september 21, 2017Huidverbetering
hannah_huidmeting_Julia Sinning_Miss Nederland 2021

Iene, miene, mutte… Daar sta je weer voor het schap met al die heerlijke crèmes, maar welke kies je nou? Wat voor een huid heb je? Vochtarm, gemengd of toch vet? Soms weet je het gewoon niet en zie je door de bomen de juiste crème niet meer… Misschien wordt het tijd om een keer een objectief beeld van je huid te krijgen. Niet iemand die kijkt en zegt dat je huid vochtarm is of iets anders, maar een wetenschappelijk bewezen apparaat dat het gewoon laat zien zoals het is!

Huidmeting bij een huidcoach

Meten is weten toch? Door je huid te laten meten, kun je eindelijk eens een crème uitzoeken dat je huid ook echt nodig heeft. Eentje die niet als een vette plak op je huid blijft liggen of juist een uur na het aanbrengen alweer trekkerig aanvoelt. Jeetje, wat kennen we toch dat gevoel. Ik hoor je denken: “Leuk zo’n huidmeting, maar waar doe ik dat en wat kost het?” Bij de huidcoach kun je kosteloos je huid laten meten. Spannend en hè, het is gratis! Daar zijn wij Nederlanders toch gek op 😉

Meten = weten

De waardes die je scoort tijdens de huidmeting geven tezamen informatie over de barrièrefunctie en dus de bescherming van je huid. Of je huid als het ware goed in conditie is en daarmee zichzelf kan beschermen tegen binnendringers zoals bacteriën, schimmels en tegen vochtverlies van binnenuit. Wat meet de huidcoach? Als eerste het vochtgehalte van je huid. Nee, niet hoeveel water je drinkt. Dat zou wat zijn zeg! Wel wordt gemeten hoeveel vocht er in je bovenste huidlaag aanwezig is, dus of je huid vochtarm of juist goed gehydrateerd is.

Ook je vetgehalte komt aan de beurt. “Oooh, daar zitten we echt niet op te wachten hoor!” is zeker het eerste wat je denkt? Wees niet bang, ook hier meten ze niet hoe dik je wangen zijn, maar of je huid voldoende vetten op de bovenste laag heeft liggen. Je zuurgraad komt ook aan bod. Heel erg belangrijk, want als die goed is wil het zeggen dat je huid goed beschermd is tegen bacteriën.

Kortom, na zo’n huidmeting heb je een echt beeld wat je huid juist wel of helemaal niet nodig heeft. Je kunt eindelijk aan huidverbetering gaan beginnen, zonder dat je je geld over de balk gooit omdat het “toch niet werkt” en dat is voor de verandering wel zo fijn. Laat wel regelmatig je huid meten, om zo het hele jaar door, de producten op de behoefte van jouw huid op dat moment te kunnen afstemmen. Want in de winter zal je merken dat je vaak een andere crème nodig hebt, dan in bijvoorbeeld de zomer. Laten we eerlijk zijn, je wilt niet meer voor dat schap staan iene miene mutte toch?

Vind een huidcoach bij jou in de buurt!