Wake up and no make-up!

By september 11, 2020Monica van Ee
Make-up’loos’_Monica van Ee_directeur hannah

Make-up’loos’

Werken, een feestje of uit eten doe ik altijd met mijn ‘blote’ gezicht. Iedereen die mij kent weet dat ik liever geen make-up draag. Men vindt dit een teken van zelfverzekerdheid. Natuurlijk ben ik zeker genoeg om zonder enige smuk mijzelf te tonen en ben ik gezegend met donkere wimpers en een getinte huid. Van huis uit heb ik opmaken totaal niet meegekregen, want op de toilettafel van mijn moeder stond geen make-up. Gelukkig sluiten mijn werkzaamheden door de jaren heen en tot op de dag van vandaag altijd feilloos bij mijn leefstijl aan, want ik sta en werk in de huidverbetering, dus mijn huid verzorg ik goed en toon ik haar in al haar natura.

Hoe minder, hoe beter!

De uitzondering zijn officiële foto’s, want dan ‘moet’ het echt. Een echt goede fotograaf hoeft natuurlijk amper of zelfs niet te ‘photoshoppen’ met het juiste materiaal, goed licht en een topvisagist. Ze kunnen prachtig werk leveren, echt wel, maar ik wil naderhand wel weer zo snel mogelijk mijn huid reinigen. Natuurlijk is make-up een gewenning, maar waarom zou ik? Ik vind namelijk op mijn leeftijd en in gewone dagelijkse situaties, make-up vaak juist ouder maken. De make-uptips van magazines en influencers hebben op mij een clownesk effect, want deze zijn bedoeld voor een strakke, jonge huid. Voor vrouwen met een rijpere huid geldt eigenlijk: hoe minder, hoe beter!

‘Beetje mascara, lipstick, je meest vriendelijke glimlach – hoe knap ben jij?’

 

We kunnen er niet omheen; de huidlagen verkleven, het oppervlak zakt in, volume neemt af en ook de elasticiteit laat behoorlijk te wensen over. Wanneer we ouder worden, vergt de zwaartekracht steeds meer van onze huid. De V wordt plotseling een A. Hier is zeker iets aan te doen met de juiste leefstijl en coaching. Maar al begin je aan botox en/of fillers, je huid toont veel meer dan verzakking en rimpels. Zo zijn vlekjes, adertjes en droogte (vochtverlies) duidelijkere signalen van ouderdom. Zorg dus dat je huid gezond blijft! Door het advies van een huidcoach ter harte te nemen en je huid dagelijks de juiste verzorging en aandacht te geven, bereik je de beste resultaten! En dat is een fris en mooi huidbeeld!

Subtiel met de juiste accenten

Als je toch make-up aanbrengt, doe dit dan subtiel met de juiste accenten. Een alternatief voor droge, zware primers en niet meer weg te denken bij veel visagisten is een speciaal ontwikkelde huidverzorging op basis van siliconenolie voor onder de make-up. Dit is prachtig, want het vult oneffenheden op en houdt het vocht van de huid goed vast. Deze droogt gedurende de dag verder ook niet uit, droogt mooier en geeft wel een matteert effect, waardoor je veel minder nodig hebt. Tevens hecht de make-up beter, is langer houdbaar en heb je ook minder poeder nodig, want wanneer je (te)veel poeder gebruikt gaat dit in de lijntjes zitten en wordt het accent op de haartjes in het gezicht gelegd. Deze touch up-producten zijn zeer divers verkrijgbaar. Met een hoge dosis verfijnde siliconenolie die echt als een geweldige primer werkt. Maar ook met diamantkristallen voor een ultieme shine of zelfs met pigmenten, zodat een foundation geheel overbodig wordt. Beetje mascara, lipstick, je meest vriendelijke glimlach, en hoe knap ben jij?

Een touch up werkt veel beter voor de rijpe huid. Hier een aantal tips & tricks als je wel graag make-up draagt:

  • Gebruik een primer voor het aanbrengen van de foundation. Dit egaliseert lijntjes en oneffenheden, geeft extra hydratatie en matteert de huid.
  • Gebruik een vloeibare foundation in dezelfde tint of een tintje lichter als je huid. Te donkere make-up maakt ouder. Foundation gebruik je namelijk niet om je gezicht meer kleur te geven, maar om te egaliseren.
  • Gebruik zo min mogelijk foundation en camouflageproduct. Te dikke foundation gaat in lijntjes zitten en dan ontstaat het craquelé-effect.
  • Gebruik blot powder in plaats van losse of compacte poeder of gebruik poeder alleen op plaatsen waar het echt nodig is, want poeder gaat ook in lijntjes zitten. Bovendien heeft een rijpere huid ook meer haartjes, wat je met poeder dus ook meer gaat zien.
  • Als je highlights wilt gebruiken, doe dan alleen de zone van je jukbeen richting buitenste ooghoek richting slapen voor een liftend effect.
  • Gebruik bij voorkeur lichte en matte oogschaduw.
  • Gebruik géén metallic oogschaduw of crème oogschaduw. Metallic accentueert lijntjes en crème oogschaduw gaat in plooien zitten.
  • Kies crème blush in roze of perzikkleuren en breng die op de koontjes van je wangen aan. Het zorgt dat het een vale of grauwe huid, wat bij de rijpere huid vaak het geval kan zijn, frisser lijkt.
  • Ga voor crème-achtig of glossy lippen in frisse kleuren. Vermijd matte of metallic lippenstift, want metallic accentueert lijntjes.
  • Gebruik indien gewenst een lipliner om de mond iets te vergroten en meer definitie te geven.

Leave a Reply