Maskne, weg ermee!

By december 11, 2020Huidcoach Amber

Een nieuw huidprobleem doet zich voor en in de (beauty)wereld heeft het een toepasselijke naam gekregen: maskne. Door het dragen van mondkapjes krijgt onze huid het zwaar te verduren. Door het in- en uitademen en schuren wordt de huid niet alleen vuil, maar ook week en geïrriteerd. Dus een perfecte plek voor bacteriën… en helaas zullen we de mondkapjes voorlopig moeten dragen. Dan kun je denken “ach mijn mondkapje bedekt het wel, dus niemand ziet het”, maar dat hoeft uiteraard niet. Hierbij een aantal tips om maskne onder controle te krijgen:

1. Maak een goede start

De eerste stap om maskne onder controle te krijgen, begint bij een goede reiniging voor zowel dag als nacht. Bij een reiniging is het belangrijk dat deze mild maar intensief is en niet agressief. Dan kan “het dagelijkse vuil” goed van de huid verwijderd worden zonder uit te drogen. De huid heeft de hele dag al genoeg te verduren en je moet het echt tweemaal daags doen. ’s Avonds is het belangrijk om “het vuil van de dag” eraf te halen en in de ochtend is het essentieel om alle afvalstoffen, die je huid tijdens de nacht uitscheidt, eraf te wassen. Enkel water volstaat niet om de huid goed te reinigen. Je poetst je tanden toch ook met tandpasta om het vuil te verwijderen? Van alleen water worden ze natuurlijk niet schoon. Zo werkt het ook voor de afvalstoffen op je huid.

Bij maskne is de Cleansing Oil een echte aanrader. Dit is een hydrofiele olie die de huid direct kalmeert en niet uitdroogt. Het lijkt misschien raar, maar juist door de onzuivere en/of vette huid te reinigen met een olie zorg je ervoor dat vetten met elkaar kunnen mengen. Door met een olie te reinigen was je het “te veel aan vet” van de huid af en droog je de huid niet uit, waardoor deze dus niet geïrriteerd raakt. Het fijne aan deze reiniging is dat het snel en zeer gemakkelijk in gebruik is. Je brengt het met droge handen aan op je gezicht, vermengt het vervolgens met water om te “wassen” en daarna kun je het met water weer afspoelen.

De Prepare Potion is een mooie aanvulling om na het reinigen op een watje te gebruiken. Potion betekent letterlijk toverdrankje en voor maskne is het dat ook echt! Met deze intensief reinigende, licht peelende potion egaliseert je huid niet alleen voelbaar, maar worden de structuur en onzuiverheden ook effectief aangepakt. De huid zal daardoor ook minder vet zijn. De voedende producten die volgen, worden extreem goed opgenomen waardoor deze nog meer resultaat zullen creëren. Roodheden worden gekalmeerd en bacteriegroei wordt tegengegaan. Een schone huid is een goed begin!

2. De dag doorkomen

Als dagcrème is het belangrijk om de huid voldoende voeding te bieden, zodat het niet droog gaat aanvoelen en ook niet gaat glimmen. Heb je last van veel ontstekingen? Dan is de SebuPure wellicht iets voor jou. Heb je meer last van vlekjes, een vette of glimmende huid en talgpropjes? De Brilliant Touch is dan een betere keuze.

De SebuPure vermindert roodheid en bevordert het natuurlijke huidherstel. De 100% organische, vegan Abessijnse olie die deze crème bevat is wereldwijd één van de best bewaarde geheimen in de huidverbetering. Dit bijzondere ingrediënt staat bekend vanwege de krachtige ontstekingsremmende eigenschappen.

Wanneer de huid onzuiver is, maar je kunt het niet echt acne noemen, is het voor overdag beter om te kiezen voor de Brilliant Touch. Deze crème zorgt ervoor dat de huid niet gaat glimmen. Door de zijdezachte structuur voelt het zeer prettig aan en raakt je huid minder geïrriteerd van het mondkapje. De lage concentratie verfijnde siliconenolie zorgt ervoor dat kleine oneffenheden en fijne lijntjes direct worden opgevuld en de huid egaal en mat is, zonder enig vetspoortje. De Brilliant Touch bevat ook Lumière; een wit diamant poeder. Dit luxueuze poeder zorgt voor een soft focus-effect dankzij de licht weerkaatsende werking. Hierdoor zijn de door maskne veroorzaakte vlekjes direct minder zichtbaar.

3. Slaap lekker!

Om onzuiverheden effectief aan te pakken tijdens de nacht zijn dit jaar het Pro Active Mask (tweemaal per week op het hele gezicht) en de Overnight Cream (vijfmaal per week als nachtcrème) geïntroduceerd. Dit gouden duo is speciaal ontwikkeld voor de onzuivere en/of onrustige huid. Voor de “tweede generatie” acne wat veelal voorkomt bij mensen boven de 21 jaar en uiteraard werken deze producten ook zeer effectief bij de problemen van maskne.

De Overnight Cream gaat bacteriegroei tegen en vermindert (en voorkomt) een glimmende huid. Tevens voorziet deze krachtige, ontstekingsremmende crème de huid van de juiste voedingsstoffen om haar te kunnen herstellen en roodheid te verminderen. Samen met het Pro Active Mask vormt deze crème het perfecte synergetische duo, omdat de werkstoffen dusdanig op elkaar zijn afgestemd dat het elkaars werking versterkt. Deze crème kun je vijf avonden in de week na je reiniging gebruiken als nachtcrème. Op de avonden dat je het Pro Active Mask gebruikt (tweemaal per week) breng je daarna een andere crème aan, zoals de SebuPure of Brilliant Touch.

Het Pro Active Mask bevat innovatieve ingrediënten zoals het micro-organisme Lactobacillus wat als een probiotica voor de huid werkt. De toevoeging van Pelavie® zorgt ervoor dat de huid intensief gezuiverd wordt en roodheid vermindert. Zuurstof komt vrij in de huid en is daardoor in staat zichzelf te verbeteren en te beschermen. De Abessijnse olie heeft een krachtige ontstekingsremmende werking, biedt een natuurlijke bescherming van de huid en voorkomt verstopping van de poriën. De formule verbetert maskne, de vette, onzuivere en/of onrustige huidcondities en werkt als een intensief reinigend masker met antimicrobiële werking. Tweemaal per week breng je het masker ruim aan na het reinigen van je huid. Laat het 10 minuten intrekken en verwijder het vervolgens met warm water.

Maskne mag dan wel een nieuw woord zijn, maar met het probleem waren we al bekend en gelukkig onze producten ook. Benieuwd of jij last hebt van maskne of acne en welke producten het meest geschikt zijn voor jouw huid? Breng dan een veilig bezoek aan je huidcoach. De hannah huidcoaches werken volgens een strak protocol en zo veilig als mogelijk, dus plan een afspraak en laat je adviseren!

Leave a Reply