Lachen is gezond, maar die rimpels!

By april 26, 2018Huidcoach Amber
dag niet gelachen is een dag niet geleefd bright voor facebook

Op de eerste zondag van mei is het Wereld Lach Dag oftewel de Internationale Dag van de Lach! Nu ben ik opgevoed met het gezegde: een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd, dus ik vind de “dag van de lach” er één om te vieren. Nu het mooie lenteweer zich heeft laten zien, merk ik dat iedereen wat vrolijker is en dat er weer meer gelachen wordt. Het maakt mensen blij dat ze de zon op hun bol voelen en dat maakt mij ook weer blij. Als ik de hond uitlaat, probeer ik altijd iedereen toe te lachen die langs me heen gaan. Alleen merk ik vaak dat er geen respons is. Toch houd ik stug vol en soms werpt dat z’n vruchten af. Gelukkig krijg ik in deze periode meer respons. Er zijn veel dingen die een lach op mijn gezicht toveren. Eén daarvan is een gezonde en fijn aanvoelende huid. Wanneer de zon weer flink aan het schijnen is, merk ik wel dat mijn huid soms wat trekkerig aanvoelt aan het einde van de dag en dat het er wat vochtarm uitziet. Dat is ook niet zo gek, want tijdens een zonnige dag wordt er veel vocht onttrokken aan je huid. Tijdens de zonnige periodes zijn “lachrimpels” ook meer te zien. Niet omdat we ineens allemaal vrolijker zijn en meer lachen, maar door een vochttekort in je huid worden de lijntjes meer zichtbaar. Tijd dus om dat vochtgehalte weer op pijl te brengen!

Water, water en nog eens water

Natuurlijk weten we dat we tijdens een warme dag extra water moeten drinken, maar ook onze huid heeft aan het einde van de dag behoorlijk “dorst” gekregen. Om dit vocht weer aan te vullen aan de oppervlakte van je huid kun je na een lange dag met het Hydro Mask een lekker relaxmomentje inplannen en daarmee ook meteen je vochtgehalte op pijl brengen. Hyaluronzuur in dit masker zorgt ervoor dat het vocht wat dieper in je huid zit, wordt gebonden in je bovenste huidlaag. Na een dag zon gaat daar veel vocht verloren, maar dankzij dit fijne masker is het vocht weer heerlijk aangevuld.  En je hoeft er niet veel voor te doen! Je brengt het masker aan en laat het 10 minuten intrekken. Als je het er vervolgens afhaalt met een warm kompres uit de magnetron voelt je huid weer helemaal gehydrateerd aan. Je brengt vervolgens je crème aan en hopla, je kunt relaxed en met een fijn aanvoelende huid je bed in om de volgende ochtend weer met een lach wakker te worden…

 

Model; Carla Rep