De roze wolk op Instagram vs. real life

By maart 6, 2018Kim Kötter
Striae creme -Kim Kotter over zwangerschapsstriemen creme - hannah blog - creme voor zwangerschapsstriae - creme voor zwangerschapsstriemen

Op Instagram ziet het er allemaal zo makkelijk uit; iedere vrouw – influencer, BN’er of Loes van om de hoek – lijkt heel makkelijk zwanger te worden en de fijnste zwangerschap te hebben zonder klachten. Het lijkt alsof hun huid en lijf er top uitziet, alsof er een bal onder hun trui zit en dat ze gewoon hun eigen kleding kunnen doordragen. Nou, ik kan je vertellen; schijn bedriegt! Oftewel Instagram bedriegt 😉 Als je de echte verhalen hoort (ik vraag nogal eens door) kom je erachter dat ook zij met de beentjes omhoog hebben gelegen met een kussen onder hun billen, tig zwangerschapstesten in huis hebben gehaald en ook weleens een traantje hebben gelaten om de niet gewilde 2 streepjes op de test. Of dat ook zij de eerste weken meer boven het toilet hebben gehangen dan boven een cocktailtje en dat aambeien en maagzuur gewoon nou eenmaal niet zo lekker post tussen de gelikte filters.

Filtertje hier, filtertje daar

Vriend en collega Maik de Boer had onlangs bij Shownieuws – toen we samen aan de desk stonden – even uitgezocht hoe ik op Instagram verscheen ten opzichte van andere dames. Zijn conclusie: een filtertje hier en daar zou me niet misstaan. Hahaha! Ik had iets teveel rode neusjes. Eigenlijk vind ik dat wel een compliment. Ik ben wie ik ben en zal me niet anders voordoen. Zo ook mijn echte verhalen over ivf, de zwangerschap an sich, de roze wolk, maar ook de kwaaltjes en de onzekerheden. Het hoort er allemaal bij. Positief: je leert ervan voor een volgende zwangerschap en je kunt ervaringen delen zodat andere zwangeren ermee geholpen kunnen worden.

Minder roze dan verwacht: HELP!

Ik moet eerlijk bekennen dat mijn tweede zwangerschap mij een stuk makkelijker afging dan mijn eerste. Ik werd bij de eerste na 2,5 jaar eindelijk zwanger via ivf, lag (medisch) plat vanaf 26 weken zwangerschap vanwege gebroken vliezen, waardoor ik er toch anders bij lag. Inclusief ophopingen op plekken die minder mooi waren en de huid op mijn buik barstte van het ene op het andere moment open: striae… Jakkes! Ik belde direct mijn hannah huidcoach: “Help, wat kan ik doen?!”. Ze zei: “Vrij weinig nu, na je bevalling kunnen we de opgelopen schade behandelen, maar nu niet zoveel. Maar ik stuur je toch een product toe, smeer daar eens dikke lagen van op. Wie weet wordt het niet erger.”  Ik baalde als een stekker, maar smeren deed ik. Dikke lagen, een week lang. En wat denk je? Het wonder geschiedde: WEG! Binnen een week! Het is geen garantie voor iedere huid, maar het heeft mij enorm geholpen!

Gouden tip: Zwangerschapsstriemen crème

Dus één van de tips die ik geef aan mijn zwangere vriendinnen of familie: gebruik de Remodelling Cream! De werking heeft overigens niks te maken met de naam; je wordt er echt niet direct een model van. Maar ik heb daarna toch weer model gestaan, zelfs in bikini, haha! Of dat na mijn tweede bevalling weer gaat lukken is nog de grote vraag. Maar op de vraag die veel gesteld is deze zwangerschap “heb je striae gekregen?” kan ik dankzij hannah’s Remodelling Cream volmondig NEE op zeggen. Aambeien is een ander verhaal, maar dat terzijde 😉

Liefs, Kim Kötter