Is Harrie een hulphond in spé?

By maart 2, 2018Huidcoach Amber
Harrie de hulphond - huidcoach Amber - hannah blog - Hulphond Nederland

Heb je hem al voorbij zien komen? De nieuwe hannah advertentie is de komende maand in zo’n beetje alle bladen: soms testen we bewust wel met dieren. Toen ik de advertentie voor het eerst zag dacht ik: zo die gaat binnenkomen! Best gewaagd, maar ik vind ‘m helemaal geweldig!

Thuis hebben wij altijd een hond gehad en toen ik ging samenwonen, wilde ik dan ook heel graag mijn eigen knuffelbeer. Mijn vriend vond een heel leuk hondje en toen we gingen kijken, was ik natuurlijk direct verkocht. We hebben hem Harrie genoemd. Harrie is mijn allerbeste vriend. Hij is altijd blij als ik thuis kom, ook al ben ik maar 5 minuten weg geweest. Hij is er altijd voor me en luistert als ik mijn verhaal wil doen. Als hij toch eens kon praten… Gelukkig maar dat het niet zo is 😉

Toen ik hoorde over de hannah voor hulphond campagne om aandacht te vragen voor het goede werk dat hulphonden verrichten, was ik meteen enthousiast. Ik houd nu eenmaal van honden en gun iedereen zo’n beste vriend, die in dit geval ook nog eens het leven makkelijker kan maken voor iemand die dat echt nodig heeft. Daarnaast gun ik ook iedereen een mooie en gezonde huid, dus met met de “Vind de hond in de pot” actie maak je niet alleen kans op een prachtig cadeau maar steun je ook het prachtige werk van de hulphonden.

Met het hele team werden wij uitgenodigd om een kijkje te nemen bij het opleidingscentrum van Hulphond Nederland in Herpen om zo te kunnen zien hoe alles in zijn werk gaat en waarom deze stichting zo belangrijk is. Bij binnenkomst zou je denken dat de hondengeur je tegemoet komt, maar nee hoor, het rook schoner dan schoon! We kregen een rondleiding en nu ben ik huidcoach, dus ik vind hygiene onwijs belangrijk en ik kan je vertellen dat ik heel blij werd van hoe schoon het daar is. Na de rondleiding kregen we ook een demonstratie te zien. Een hulphond word je namelijk niet zomaar! Wat deze hulphond liet zien was indrukwekkend. De wasmachine uitruimen, de deur openen, de noodknop indrukken en nog veel meer dagelijkse en levensreddende handelingen kon hij moeiteloos uitvoeren. Ik wilde hem zo graag knuffelen. Gewoon omdat hij zo lief is en ik het zo knap vind wat hij wel niet gaat betekenen voor iemand die hem écht nodig heeft.  Maar helaas, een hulphond mag je eigenlijk niet aaien. Na veel zeuren en zielig kijken, mocht ik hem dan toch snel een knuffel en heel even mijn liefde geven.

Wat ik die dag geleerd heb, is dat er verschillende soorten hulphonden zijn. Een ADL hulphond bijvoorbeeld gaat naar iemand met een lichamelijk handicap en moet 70 (!) handelingen kunnen uitvoeren. Toen ik thuis kwam, dacht ik: Harrie kom op we gaan aan de slag! Alleen is Harrie nog eigenwijzer dan zijn baasje (en daar bedoel ik natuurlijk niet mezelf mee, haha) dus ik heb het maar snel opgegeven. Als ik roep: “Harrie hier!” rent hij (of springt als een konijn) precies de andere kant op. Dat is ook een kunst, hoor! Ik probeerde hem ook op de foto te zetten met de Touch of Silk in z’n bekkie zoals in de advertentie (leuk beeldmateriaal voor bij dit blog), maar hij wilde niet luisteren. Ondanks dat Harrie een klein eigenwijsje is, is hij wel mijn allerbeste vriend. Gelukkig ben ik niet hulpbehoevend, maar voor iedereen die dit wel is: een hulphond is een maatje en een levensredder.

Wil jij nu iets voor jezelf doen én ook voor een ander? Schaf dan de Touch of Silk bij je huidcoach aan. Een deel van de opbrengst hiervan gaat naar de hulphondstichting. En als je dan toch bij de huidcoach bent, laat dan direct je huid meten om te kijken welke hannah pot het beste bij jouw huid past. Want t/m 15 april 2018 kun jij de gouden sticker in onze potten aantreffen en een jaar lang gratis hannah producten winnen! Een klassieke win win situatie zou ik zeggen. Veel plezier en wie weet, vind jij de hond in de pot…!

Vind de dichtstbijzijnde huidcoach!