Griep - Huidverzorgingsritueel na de griep - Huidcoach Amber - hannah BLOG

Net zoals half Nederland heeft de griep mij ook te pakken gehad en hoe. Meer dan een week! Ik heb wel lekker bij kunnen slapen en ben 3 kilo kwijt. Zo zie je maar; elk nadeel heeft zijn voordeel. Mijn huid heeft ook veel last van de griep. Ik heb er de kracht gewoon niet voor om mijn hele ritueel twee keer per dag te doen. Reinigen en een crème aanbrengen gaat nog net. Ik heb bijna nooit last van pukkeltjes, maar nu heb ik er een op mijn kin in de categorie vulkaan. Zo één dat als je met iemand praat, je ziet dat ze hun ogen er gewoon niet vanaf kunnen houden. Nu ik me weer beter voel is het tijd om een avond voor mezelf én mijn huid vrij te maken. Alsof ik de afgelopen week nog niet genoeg tijd met mezelf heb doorgebracht….

Eerste hulp bij huidverbetering

Als eerste ga ik mijn gezicht reinigen met de Cleansing Oil en de Sensitive Skin Lotion. Dan breng ik de Cleansing Clay aan. Dit reinigende masker geeft mijn huid een heuse detox en kalmeert direct. Precies wat ik nodig heb! Na 10 minuten haal ik het eraf en  dat ziet er al een stuk beter uit. Ik krijg weer wat kleur op mijn gezicht. Mijn huid voelt al minder als schuurpapier aan, maar nog een milde peeling zou geen kwaad kunnen. Om mijn huid nog gladder te maken breng ik het Primum Elixer aan. Het fijne aan deze peeling vind ik dat het heel zuinig in gebruik is en vooral makkelijk! Aanbrengen en klaar! Geen gedoe om het er weer af te halen, gewoon doorgaan met je crème.

Smeren, smeren, smeren

Om mijn huid weer op te peppen en meer kleur op mijn gezicht te toveren, breng ik twee crèmes over elkaar heen aan. De Oxys Genes als eerste. Deze geeft mijn huid een zuurstofboost en daarna breng ik een dikke laag Remodelling Cream aan.  Deze is zo lekker vol van structuur, waardoor mijn huid weer even goed gevoed wordt. Bijkomend voordeel: het extreem hoge percentage vitamine E dat erin zit, zorgt ervoor dat mijn huid zich sneller gaat herstellen. Geloof me, herstel heeft mijn huid echt nodig na zo’n griepweek! Ik breng hem lekker dik aan en hop mijn bed in. Ik ga weer aan het werk en dan wil ik weer fris en fruitig zijn. Aan mijn huid zullen ze in ieder geval niets merken, want die is gelukkig weer helemaal beter!