Marjolein: The story of my life…

By februari 23, 2018Marjolein Koolen
Marjolein Koolen - The story of my life - Look Good Feel Better

Daar sta je dan, een jongedame vol energie en ambitie die de wereld tegemoet gaat! En dan word je ineens getroffen met het nieuws dat je borstkanker hebt. Het overkwam mij op 21-jarige leeftijd en zoals je wellicht kunt begrijpen, stond mijn leven plotseling op z’n kop. Je belandt in een rollercoaster, de ene looping na de andere. Van borstamputatie tot chemokuur en daarboven op óók nog eens hormoontherapie.

Na jarenlange controles leek het stabiel te zijn, maar niets is minder waar. Elf jaar na de eerste diagnose werd mijn ergste nachtmerrie werkelijkheid en werden er uitzaaiingen geconstateerd. Heel mijn toekomst kreeg een andere wending, want ik kreeg te horen dat ik mijn leven enkel kon rekken door middel van remmende medicatie.

Hoe moet het verder? Je weet dat je niet zult genezen én dat met twee opgroeiende dochters van 6 en 8 jaar. Ik ben een ware knokker al zeg ik het zelf. Ik ga niet bij de pakken neerzitten, daarvoor is de tijd veel te kostbaar. Ik maak er het beste van en samen met mijn gezin zijn we bewust bezig om herinneringen te maken.

Naast het feit dat borstkanker ervoor zorgt dat je vrouwelijkheid ontnomen wordt, ondergaat je lichaam door medicijngebruik een metamorfose waar je als vrouw echt niet vrolijk van wordt. De medicatie heeft invloed op mijn dagelijks leven. Ik voel me een geheel ander mens. Mijn struikelblokken zoals vermoeidheid en vervelende bijwerkingen passen niet bij mijn leeftijd van 36 jaar.

Ook tast het medicijngebruik je uitstraling aan. Je haren worden dunner en vallen wat uit, je nagels veranderen van vorm en structuur en de huid wordt vele malen droger en gevoeliger. Om de conditie van m’n haren, nagels en huid te ondersteunen, ben ik actief bezig om deze te verbeteren door het gebruik van de juiste verzorgingsproducten. Dat is voor mij een hele zoektocht geweest gezien er zoveel producten verkrijgbaar zijn.

Onlangs kwam ik in aanraking met het initiatief “Geef een glimlach cadeau” waarbij tal van schoonheidsspecialisten een gratis verwenmoment aanbieden aan vrouwen met kanker. Een geweldig initiatief van Stichting Look Good Feel Better, want heerlijk in de watten gelegd worden en goede adviezen krijgen is zo fijn. In mijn volgende blog vertel ik jullie alles over de geweldige gezichtsbehandeling die door hannah huidcoach Anja Spijkers van Care huid en lichaamsverzorging te Riel werd verzorgd.