De droom van het Huidfonds

By februari 9, 2018Huidfonds
Huidfonds - De droom van het huidfonds

Wat doen we nou eigenlijk bij het Huidfonds? Het is een vraag die ons vaak gesteld wordt, maar een makkelijk antwoord is er niet. We doen zoveel! Voor ons is veel belangrijker waarom we het doen, en voor wie.

We doen het voor 1,2 miljoen Nederlanders met een huidaandoening. Mensen die dagelijks last hebben van hun huid. Die zich in een doolhof van huidprofessionals wanen en vaak door de bomen het bos niet meer zien. Gewoon omdat ze niet weten bij wie ze aan moeten kloppen.

We doen het ook om hen het zelfvertrouwen te geven om een vol leven te kunnen leiden. Zodat zij lekker in hun vel zitten, zich thuis voelen in hun huis en ongeremd kunnen zijn wie ze willen. Ze hebben vaak te maken met veel onbegrip in hun omgeving en ervaren daardoor een verminderde kwaliteit van leven.

We doen het ook voor jou. Of je nou wel of geen huidaandoening hebt. We willen je laten zien hoe belangrijk het is om goed voor je huid te zorgen. Het is namelijk je grootste orgaan, maar vaak ook degene die het meest vergeten wordt.

En hoe doen we dat dan? Door dagelijks met passie te werken aan onze pijlers: het voorkomen van huidaandoeningen, de acceptatie van de huid die ‘anders’ is en het verbeteren van zorg voor mensen met een huidaandoening. Vanuit deze doelen zetten wij projecten op met alle betrokken huidprofessionals. Wij combineren onderzoek, onderwijs en praktijk. Natuurlijk worden we ook geholpen door ons enorme netwerk van mensen met een huidaandoening, donateurs, ambassadeurs en bedrijven in de branche. Door deze groepen met elkaar te verbinden, kunnen wij het verschil maken.

Ja, we hebben grootse dromen, maar we zijn ook realistisch. We zouden het liefst elke huidaandoening uitbannen, maar dat gaat (nog) niet. Wat we wel kunnen doen is zoveel mogelijk impact hebben. Met succesvolle projecten, met een steeds groter wordend netwerk en met ons lijfspreuk: Zorg voor je huid, hou van je huid! Doe jij mee?

huidfonds - De droom van het huidfonds - hannah blog

www.huidfonds.nl