Mijn herfstjas

By november 2, 2017Huidcoach Amber

De herfst is er weer! Regen, file, vallende blaadjes, eikels en kastanjes die op je auto kletteren en een deuk achter laten! Natuurlijk heb ik genoeg te klagen over de seizoenen in Nederland, maar stiekem vind ik ze allemaal wel heel leuk. Nu het echt herfst is, vind ik het heerlijk om het bos in te gaan of ’s avonds de hond uit te laten in de regen. Voordat je naar buiten “moet” zie je er tegenop, maar als je eenmaal buiten loopt is het gek genoeg toch wel lekker. Als ik dan thuis kom en helemaal doorweekt ben, spring ik onder een warme douche en hijs me daarna in mijn joggingpak. Ik kan daar dus echt heel gelukkig van worden, hoe burgerlijk?!

Laat die kachel maar lekker loeien

Mijn huid is helaas niet zo blij met de herfst. De kachel gaat weer aan en voor mijn huid betekent dat weer kans op eczeem. Mijn leven lang heb ik daar last van, al heb ik gelukkig mijn huid wel goed onder controle. Ik weet precies wat ik wel en niet kan doen en als ik toch een eczeemuitbarsting krijg, weet ik dit zo snel mogelijk de kop in te drukken.

De nadelen

Door de verwarming wordt er vocht onttrokken aan je huid. Ik hang dan ook aan iedere verwarming een bakje water om de luchtvochtigheid in huis zo goed mogelijk te houden. Het liefst tussen de 45-55%. Toch ontkom je er niet aan dat het gaat gebeuren. Hydrateren is nu ook echt een pré. Wat we dan vaak vergeten, is om de huid te beschermen tegen de weersinvloeden van buitenaf. Daarom is een wat vettere (ik zeg liever vollere) crème bij een droge huid een must. De vetten in de crème vormen een beschermlaag op je huid om zo de weersinvloeden buiten te houden.

Een herfstjas voor je huid

De Remodelling Cream staat nu op mijn wastafel. Deze wat vettere crème is op basis van 12% vitamine E. Dit is een zeer hoge concentratie. Vitamine E is voor veel doeleinden in te zetten. In mijn geval als antioxidant en om huidvernieuwing te stimuleren. Daarnaast geeft de vettere structuur mij de herfstjas die ik nu nodig heb. Dit is waar mijn huid nu behoefte aan heeft en als mijn pot op is… Ach, dat zien we dan wel weer. Nu eerst genieten van de herfst en al zijn bijkomende ergernissen.